Etno Cafe przedłuża publiczną ofertę akcji

Etno Cafe przedłuża publiczną ofertę akcji

Oferta potrwa do 28 września

Etno Cafe, producent kawy kraftowej i właściciel największej, polskiej sieci kawiarni, ogłosił, że przedłuża trwającą od 6 sierpnia publiczną ofertę akcji do 28 września. Tym samym fani marki Etno Cafe będą mieć więcej czasu, by zaangażować się w kampanię crowdfundingową spółki prowadzoną na platformie Crowdway.pl.

– Adresaci naszej kampanii to w dużej mierze goście naszych kawiarni i konsumenci naszej kawy, ludzie, którzy czują się związani z naszą marką – powiedział Łukasz Mrowiński, CEO Etno Cafe. – W ostatnich dniach zauważyliśmy z ich strony wzrost zainteresowania kampanią, dlatego chcemy dać osobom wracającym z urlopów więcej czasu na poznanie szczegółów oferty i podjęcie decyzji.

Jak wziąć udział w kampanii Etno Cafe?
W ramach kampanii crowdfundingowej Etno Cafe proponuje inwestorom cztery pakiety inwestycyjne – Espresso, Americano, Latte i Duży Przelew. Cena najtańszego zaczyna się od 390 zł. Towarzyszą im bonusy dla miłośników produktów Etno Cafe w postaci m.in. karty zniżkowej, pakietu Cold Brew Coffee czy rocznego abonamentu na dostawę kawy.

Etno Cafe to jedna z najbardziej dynamicznym polskich marek kawowych. Dzięki synergii własnej palarni, sieci kawiarni i browaru kawowego stworzyła prężnie rozwijający się biznes. Posiada 17 lokali oraz linię produkcji Cold Brew Coffee, pierwszej polskiej kawy “parzonej” na zimno, dostępnej w szerokiej dystrybucji, m.in. na stacjach paliw BP i sieci Lidl. www.etnocafe.pl

Crowdway to jedna z wiodących w Polsce internetowych platform equity crowdfundingu, działająca od 2015 r. Ma na swoim koncie zakończone sukcesem wsparcie emisji w ramach społecznościowego pozyskiwania kapitału na rozwój takich projektów, jak: Bivrost, Lovely, Jeden Ślad, uBirds i DrBarbara.pl. Do końca 2017 r. zrealizowała kampanie na łączną kwotę ponad 4,7 mln zł oraz pobiła rekordy crowdfundingu udziałowego w Polsce. Aktualnie rozwija się także w kierunku promocji firm szybkiego wzrostu oraz projektów nieruchomościowych. Platforma należy do Crowd Ventures Sp. z o.o. www.crowdway.pl