Nowe kawiarnie Etno Cafe w Warszawie

Nowe kawiarnie Etno Cafe w Warszawie

Etno Cafe Galeria Mokotów otwarta!

Fani dobrej, kraftowej wypalanej kawy mają powody do radości: w miniony weekend otworzyła się w Galerii Mokotów kolejna, trzecia już kawiarnia Etno Cafe w Warszawie. Jeszcze w tym miesiącu otworzy się kolejna – Etno Cafe Polna Corner przy stacji metra Politechnika. Do końca roku sieć kawiarni planuje mieć w Warszawie 6 lokali.

Etno Cafe Galeria Mokotów
Etno Cafe Galeria Mokotów znajduje się na pierwszym piętrze mokotowskiej galerii, tuż obok sklepu Zara. Ma powierzchnię 76 m² i jest pierwszą kawiarnią sieci w kształcie wyspy. Charakterystycznym elementem aranżacji jest tu metalowa konstrukcja nad barem, znana z innych lokali Etno Cafe.
Etno Cafe Polna Corner
Etno Cafe Polna Corner w nowym, imponującym biurowcu przy ul. Polnej 40 otworzy się w drugiej połowie marca i będzie jednym z największych lokali sieci w Polsce. Wyróżni się nowoczesnym, pełnym przeszkleń wyglądem. Fani wnętrz Etno Cafe z ul. Marszałkowskiej znajdą tu m.in. charakterystyczne, lubiane tapety we flemingi i rośliny tropikalne. Kawiarnia będzie miała powierzchnię 136 m².

To jeszcze nie koniec
– W tym roku planujemy otworzyć ogółem 4 nowe kawiarnie w Warszawie – powiedział Łukasz Mrowiński, CEO Etno Cafe. – Wszystkie wpiszą się w naszą strategię dynamicznego rozwoju poprzez przemyślane, nowoczesne lokalizacje, ciekawe wnętrza i wysokogatunkową, lokalnie wypalaną kawę.

Nagrodzona sieć kawiarni
W zeszłym miesiącu Etno Cafe zostało wybrane najlepszym w Europie Środkowo-Wschodniej detalistą w branży kawowej. Nagrodę przyznano podczas jubileuszowej 10. gali CEE Retail Real Estate Awards. W kategorii “Coffeeshop Retailer” polska firma wygrała z takimi międzynarodowymi sieciami jak Costa Coffee czy Starbucks.

Jedna z najbardziej dynamicznych sieci kawiarni w Polsce. Dzięki własnej palarni i ziarnom z najlepszych plantacji stworzyła nową jakość na polskim rynku kawy. Posiada 15 lokali w Polsce (w tym trzy w Warszawie) oraz pierwszy polski browar kawowy produkujący na szeroką skalę Cold Brew Coffee, butelkowaną kawę macerowaną na zimno. Wejdź na etnocafe.pl oraz prowly.etnocafe.pl i dowiedz się więcej.
Etno Cafe Polna Corner