Etno Cafe z nagrodą CEE Retail Real Estate

Etno Cafe z nagrodą CEE Retail Real Estate

Czołowe firmy rynku nieruchomości komercyjnych w Europie Środkowo-Wschodniej nagrodzone na jubileuszowej gali.

Etno Cafe zostało wybrane najlepszym w Europie Środkowo-Wschodniej detalistą w branży kawowej. Nagrodę przyznano podczas jubileuszowej 10. gali CEE Retail Real Estate Awards. W wydarzeniu organizowanym przez EuropaProperty nagrodzono czołowe firmy działające na rynku nieruchomości komercyjnych w naszej części Europy.

W kategorii “Coffeeshop Retailer” nominowane były trzy sieci kawiarni: Costa Coffee, Etno Cafe i Starbucks. Ostatecznie zwyciężyła firma polska – pochodzące z Wrocławia Etno Cafe.

– To dla nas wielkie wyróżnienie i dowód na to, że nasza strategia rozwoju przynosi efekty – powiedział Łukasz Mrowiński, CEO Etno Cafe. – Sukces cieszy tym bardziej, że naszą sieć tworzyliśmy od podstaw i dotarliśmy do tego miejsca w zaledwie trzy lata od otwarcia pierwszej kawiarni.

Etno Cafe znalazła się w doborowym gronie nagrodzonych firm, takich jak m.in. Douglas (zwycięzca kategorii Cosmetics Retailer), Victoria's Secret (kategorie Fashion Retailer i Newcomer) czy Kazar (Retailer of the Year).

Gala CEE Retail Real Estate Awards to jedno z najbardziej prestiżowych wydarzeń środkowoeuropejskiej branży retail. Niezależni jurorzy oceniają firmy pod kątem rozwoju i innowacyjnych rozwiązań wyznaczających rynkowe trendy. Jubileuszowa gala, która odbyła się 8 lutego tego roku, zgromadziła rekordowa liczbę uczetników z Polski, Czech, Węgier, Słowacji, Austrii, Ukrainy, Litwy, Łotwy i Estonii.

Jedna z najbardziej dynamicznych sieci kawiarni w Polsce. Dzięki własnej palarni i ziarnom z najlepszych platnacji stworzyła nową jakość na polskim rynku kawy. Posiada 14 lokali w Polsce oraz linię produkcji Cold Brew Coffee, pierwszej polskiej kawy macerowanej na zimno dostępnej w szerokiej dystrybucji. Wejdź na etnocafe.pl oraz prowly.etnocafe.pl i dowiedz się więcej.