"Kto widział modernizm" w Etno Cafe

"Kto widział modernizm" w Etno Cafe

Wystawa wrocławskiego modernizmu w Etno Cafe Ovo

Etno Cafe Ovo oraz Stowarzyszenie PAKT zapraszają na czwartą, a tym samym ostatnią odsłonę cyklu ilustracji Kto Widział Modernizm. 27 kwietnia (czwartek) o 19:00 odbędzie się wernisaż z winem i przekąskami.

Grafiki z modernizmem w roli głównej powstały, gdy w październiku 2016 roku Stowarzyszenie PAKT i najmłodsi mieszkańcy stolicy Dolnego Śląska ruszyli w podróż przez typy miast i style architektoniczne. Powstała wówczas trójwymiarowa makieta modernistycznego Wrocławia, która posłużyła jako inspiracja do stworzenia interaktywnej mapy wrocławskiej architektury nowoczesnej.

Podczas nadchodzącej wystawy zobaczymy wszystkie grafiki (łącznie 21), przedstawiające najciekawsze obiekty wrocławskiego modernizmu przedwojennego i powojennego.Co ważne, wszystkie grafiki można zakupić podczas wernisażu.