Kawy Etno Cafe by Jarosław Kuźniar już dostępne!

Dzisiaj do sprzedaży trafia nowa, limitowana kolekcja kaw Etno Travel by Jarosław Kuźniar, efekt współpracy ogólnopolskiej sieci kawiarni Etno Cafe oraz znanego dziennikarza i podróżnika. Cztery nowe kawy składają się na aromatyczną podróż przez cztery kontynenty.

Etno Travel by Jarosław Kuźniar to kolekcja wypalanych we wrocławskiej palarni Etno Cafe ziaren z najlepszych, wysokogórskich plantacji Indonezji, Etiopii, Brazylii i Kolumbii. W jej skład wchodzą następujące kawy:

Colombia Medellin pochodząca z kolumbijskiej plantacji położonej na wysokości 1400-1700 m n.p.m., pełna aromatycznych nut cynamonu i karmelu. Idealna do ekspresów kolbowych i automatów.

Yellow Bourbon z Brazylii, której ziarna pochodzą z plantacji położonych na wysokości 1150-1350 m n.p.m. (aromaty mgdałów, cytryn, miodu i masła orzechowego). Do ekspresów kolbowych i automatów.

Yirgacheffe z etiopskich plantacji położonych na wysokości 1750-2200 m n.p.m. (aromaty czarnej porzeczki i migdałów). Przeznaczona do ekspresów kolbowych.

Kalosi z indonezyjskiej Sumatry, której ziarna dojrzewały na wysokości 1400-1600 m n.p.m. (orzech włoski, whisky). Do ekspresów kolbowych i automatów.

Jarosław Kuźniar zaprezentował nowe kawy podczas wczorajszej premiery w Etno Cafe przy ul. Marszałkowskiej w Warszawie. Dziennikarz opowiadał także o swoich podróżach i niezwykłych aromatach, które towarzyszą mu w egzotycznych krajach.

- Lubię w Etno Cafe ich rzemiosło w pracy z kawą - powiedział Jarosław Kuźniar. - Szacunek do szczegółu, dobrą emocję i pilnowanie sensu w tym, co robią dla Klientów. Mamy podobne podejście do biznesu - najpierw pasja, później reszta. Poza tym móc częstować gości własną kawą - bezcenne.
Kawy Etno Travel by Jarosław Kuźniar dostępne są w kawiarniach Etno Cafe w cenie 27-32 zł.

Jedna z najbardziej dynamicznych sieci kawiarni w Polsce. Dzięki własnej palarni i ziarnom sprowadzanym od zaprzyjaźnionych plantatorów stworzyła nową jakość na polskim rynku kawy. Posiada 11 lokali w Polsce oraz linię produkcji cold brew coffee. Od czerwca działa pierwsza w Warszawie kawiarnia Etno Cafe. Wkrótce otworzą się kolejne.

GoForWorldBiuro
podróży Jarosława Kuźniara. Tworzy je zespół pasjonatów, którzy szukają najbardziej doświadczonych przewodników, najlepszych kierunków, najciekawszych miejsc. Zabiera klientów w miejsca, które dają oddech, wiedzę, dystans, czasem zmieniają życie.